Poolvärmepump

En poolvärmepump är ett effektivt och tryggt sätt att få värme till sin pool. Hela 90 % av all poolvärme i Sverige är just poolvärmepumpar.

Vad är så bra med poolvärmepumpar?

Poolvärmepumpen har mycket som talar för sig. Det är inte konstigt att de är så populära.

1. Mycket värme till låg omkostnad

En poolvärmepump utvinner energi från luften och omvandlar denna till värme i din pool. Med hjälp av värmepumpsteknologi kan pumpen omvandla låga utomhustemperaturer till varmare pooltemperaturer, med en låg energiförbrukning. Jämfört med ren elvärme får du flera gånger så mycket värme till samma kostnad och energiförbrukning.

2. Stabil värme

En poolvärmepump ger dig en mycket stabil värmekälla. Poolvärmepumpen kan leverera tillräckligt med värme även vid mulet väder och lägre temperaturer. När det är kallare behöver den något mer energi vid drift, men du kan lita på att det är behagligt och varmt i poolen när du ska bada.

3. Värme i många år

Poolvärmepumpar tillverkas av tåliga material som tål kontakt med poolvatten. En poolvärmepump håller i många år och du kan känna dig trygg med att det är en lönsam investering.

Poolvärmepumpar för nordiskt klimat

Du som vill köpa en poolvärmepump idag har tur. Idag finns gott om bra poolvärmepumpar, som är utvecklade för det nordiska klimatet. Med fokus på att ge mycket värme vid låga temperaturer, finns det idag stora möjligheter att få härlig värme i poolen med låg energiförbrukning. Fokus på nordiskt klimat ger även mer hållbara poolvärmepumpar och många av dagens poolvärmepumpar håller en mycket hög standard. Ett exempel på märke med fokus på det nordiska klimatet är AquaHeat.