Olika pumpar för poolen

När man pratar om pumpar till sin pool, pratar man ofta om olika sorters pumpar. Man behöver en cirkulationspump som skapar rörelser i vattnet och håller det fräscht. Dessutom väljer majoriteten av alla som vill ha uppvärmning till poolen, att värma poolen med en så kallad pool-värmepump.

Poolvärmepump

Värme i poolen är däremot valbart, men blir allt vanligare. Det är helt enkelt så att det är skönt med värme i poolen under svenska somrar. Det vanligaste alternativet för uppvärmning är en poolvärmepump, ofta kallat pool-pump och ihopblandad med de vanliga cirkulationspumparna. Pool-värmepumpar är det vanligaste alternativet. 90 % av alla som värmer sin pool, gör det med hjälp av en pool-värmepump.

Läs mer om poolvärmepumpar

Det finns även andra alternativ för uppvärmning av pool. Man kan också värma poolen med direktverkande el, solfångare eller sin vanliga värmepump.

Mer om uppvärmning av pool

Cirkulationspump till pool

En cirkulationspump ser till att vattnet rör sig. Det är en del i att hålla vattnet fräscht. Stillastående vatten förvandlas snabbt till en göl.

Ihop med pool-pumpen brukar man ha någon form av vattenrening, så att vattnet renas och håller sig extra fräscht. Det vanligaste alternativet är ett sandfilter, som mekaniskt renar poolvattnet från partiklar, men det finns också andra typer av vattenrening för poolen.

Mer om cirkulationspump

Vilken poolvärmepump ska jag välja?

Det finns många olika sorters poolpumpar att välja på och du måste helt enkelt bestämma vad som är viktigt för dig. Du kanske tycker det är viktigast att din poolpump är tyst, eller så tycket du att det är viktigare med priset. Sen måste man naturligtvis räkna på vilken kapacitet man behöver till sin pool. Generellt, får man vad man betalar för och det dyrare alternativet, lönar sig ofta i längden.

När det gäller pool-värmepumpar, rekommenderar vi AquaHeat. AquaHeat är experter på just poolvärmepumpar och har tagits fram för att passa svenska förhållanden. Pumparna är anpassade för det nordiska klimatet och har höga COP-värden. Vi är mycket imponerade av deras poolvärmepumpar och det är därför vi har valt att ha dem i vårt sortiment.

Jämför pool-värmepumpar

Pool pump

Här kan du läsa om olika sorters pool-pumpar, som kan ge sig en fräsch och uppvärmd pool att njuta av under sommaren.

Kontakta oss gärna för mer information: